Header Ads

[BASA JAWA] Gunung Semeru Mbledhos

[BASA JAWA] Gunung Semeru Mbledhos Oleh : Ananda Abhinaya

[BASA JAWA] Gunung Semeru Mbledhos

Oleh : Ananda Abhinaya


     Dina Sabtu kepungkur  Gunung Semeru mbledhos. Gunung Semeru dumunung ing Kabupaten Lumajang Jawa Timur. Wargane pada ngungsi , pada keweden.

     Sakdurunge Gunung Semeru ngetokaje lahar adem. Terus moro-moro Gunung Semeru mbledhos.

     Gunung Semeru yaiku gunung sing dhuwur dewe ing Pulau Jawa. Lan nomer 3 sing paling dhuwur ing Indonesia.

     Erupsi Gunung Semeru iso gawe omah-omah pada rusak. Wit-witan pada mati. Uga ana warga sing lara kobong lan uga ana warga sing durung di temokake.

     Ayo pada paring pitulungan marang warga korban bencana alam. Ngelumpukkake sembako, klambi, kemul lan obat-obatan. Awakedewe kudu peduli marang menungso. 

     Mugo-mugo korban bencana alam diparingi kesehatan, kesabaran lan kekuatan. Mugi-mugi Allah tansah lindungi . Mugo-mugo awakedewe diadohno saka marabahaya ... Aamiin.

Tidak ada komentar

Terima kasih telah berkunjung di blog saya, semoga bermanfaat. Jangan lupa komen ya

Diberdayakan oleh Blogger.